Home > Vereniging > Dirigenten

Fanfare St. Joseph Pey heeft ook een eigen pagina op Wikipedia.

Klik hier om de pagina te openen.

In de lange historie die de fanfare rijk is, heeft de vereniging diverse dirigenten gehad. Momenteel is Frank Steeghs dirigent van het fanfareorkest. Hij heeft sinds medio 2011 het dirigentstokje overgenomen van Mark Prils. De jeugdfanfare wordt gedirigeerd door Dennis Close.

Vanaf zijn tiende jaar speelde Frank Steeghs in de Harmonie "Sint Gertrudis" Beesel. Hij studeerde trompet en HaFa-directie aan het Conservatorium Maastricht en aan het Utrechts Conservatorium. Zijn leraren waren Theo Wolters, Rien Rats, Sef Pijpers sr., Danny Oosterman en Jan Cober. Hij behaalde zijn Master in HaFa-directie bij Jan Cober aan het Conservatorium Maastricht in 2007 met een dissertatie "De blaasmuziek kan in artistiek opzicht flink verbeteren als het verplicht repertorium wordt vervangen door een top 100 aller tijden". Tijdens zijn studie speelde hij in het Nationaal Jeugd Orkest en in het European Community Youth Orchestra.

Hij was als 1e trompettist 12 jaar aan het orkest van de Hoofdstad Operette te Amsterdam verbonden. Op het gebied van kamermuziek was hij actief in het Aquarius Ensemble, Nieuw Sinfonietta Amsterdam, het Stravinsky Ensemble, het Nederlands Blazers Ensemble en Combattimento Consort Amsterdam. Hij werkt verder als docent aan de muziekschool in Venray.

Als dirigent staat hij momenteel voor het fanfareorkest van de Muziekvereniging St. Caecilia America, Fanfare St.Oda Merselo, Harmonie St. Caecilia Sint Anthonis en Fanfare St. JosephPey. Verder is hij gast-dirigent van het gerenommeerde Rundfunkblasorchester te Leipzig.

Naam Periode Aantal jaren
L. van Neer 1910-1928 18 ••••••••••••••••••
J.M. Sniekers 1928-1931 3 •••
G.F. de Pauw 1931-1943 12 ••••••••••••
D. de Pauw 1945-1949 4 ••••
J. Cuypers 1949-1961 12 ••••••••••••
M. Scheffer 1961-1986 25 •••••••••••••••••••••••••
J. Stoffels 1986-1996 10 ••••••••••
S. Ficker 1996-1999 3 •••
M. Prils 2000-2011 11 •••••••••••
F. Steeghs 2011- heden 1

'Bankjes van Pepijn'

De fanfare kreeg eens een grote partij van honderden houten bankjes van Pepijn. Die konden ze verkopen op de rommelmarkt. De bankjes vlogen als warme broodjes over de toonbank en aan het eind van de dag waren ze bijna allemaal verkocht. Maar al snel hadden de kopers genoeg van de nogal saaie bankjes. Het jaar erna zag de fanfare diezelfde bankjes daarom weer terugkeren op de rommelmarkt… En toen verkochten ze niet meer zo goed. Van die bankjes heeft de fanfare nog jaren last gehad.

Sponsor worden Admin (beheer) Privacy Reglement