Home > Vereniging > Jeugdfanfare

Fanfare St. Joseph Pey heeft ook een eigen pagina op Wikipedia.

Klik hier om de pagina te openen.

Fanfare St. Joseph heeft een eigen jeugdfanfare waarin jeugdige leden elke zondagmorgen met elkaar musiceren. Dit jeugdorkest vormt de brug tussen de individuele opleiding en het vele oefenen thuis, het samen muziek maken en de voorbereiding en overstap naar het grote orkest. Zo wordt de fanfare voorzien van nieuw bloed en zijn de jeugdige muzikanten al jong betrokken bij de cultuur binnen de vereniging. Aande wenselijke hechte band tussen de leden van de vereniging wordt onder andere mede vorm gegeven door het mee musiceren van ledden die de overstap naar het grote orkest al achter de rug hebben.
De dirigent heeft de rol de muzikale "opvoeding" in brede zin vorm en inhoud te geven, waarbij het plezier beleven en het genieten van samen muziek maken de hoofdrol speelt.

Elke zondagmorgen wordt er gerepeteerd in de fanfarezaal van 10.30 tot 12.15 uur. Het resultaat van al deze repetities is te beluisteren op diverse uitvoeringen die in een lopend jaar worden gegeven. Voorbeelden daarvan zijn het Eurofestival in Maasbracht, een concert bij de Stichting Pergamijn en een optreden in de Efteling. Een jaarlijks terugkerende activiteit is het opluisteren van de Vormselmis in de parochiekerk van Pey. Ook organiseert het jeugdorkest in december een gezellig Kerstconcert, waar onder het genot van een wafel en warme chocomel, naar Kerstverhalen kan worden geluisterd, er vrolijke muziek klinkt van het orkest, de blokfluitgroep en het kinderkoortje.

Naast het maken van muziek gaan de leden van het jeugdorkest elk jaar op kamp. Dit is altijd een gezellig gebeuren waarbij men een lang weekend afreist naar een leuke (buiten) locatie. De jongens en meisjes beleven hier altijd leuke tijden waar men (later) nog vaak over na praat.

Het jeugdorkest staat onder leiding van de enthousiaste Dennis Close. Hij is sinds 2009 dirigent van het jeugdorkest. Onder leiding van Dennis wordt leuke en uitdagende muziek gespeeld en daarnaast staan plezier, motivatie en een leuke sfeer voorop.

'Alles in uniform'

De concertreis naar Vianden was een van de eerst reizen van de fanfare. Voor een paar leden was het dan ook de eerste keer dat ze zover weg gingen. Harie Baars en Sef van Pol hadden zo’n reis nog nooit meegemaakt. Ze wisten ook niet goed wat ze mee moesten nemen. Qua kleding hadden de heren alleen maar het uniform bij zich. Hierdoor zaten zij zelfs bij het ontbijt al strak in hun uniform, wat tussen alle ochtendkledij een erg grappig uitzicht opleverde.